Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Prijs zwembad

Zwembaden heb je in vele soorten en maten en voor ieder budget is er wel een geschikt zwembad te vinden. De prijs van een zwembad hangt voornamelijk samen met de materiaalsoort en de wijze waarop het zwembad opgebouwd is. In dit artikel vind je een overzicht van de meest verkochte zwembaden en hoeveel ze ongeveer kosten.

 

Prijs zwembad uit polyester

Polyester zwembaden (monoblok zwembaden) zijn voorgevormde baden van kunststof. Ze zijn populair vanwege de sterkte en levensduur van het materiaal. Een polyester bad is door de gladde structuur van de wanden relatief eenvoudig te reinigen. Het bad is opgebouwd uit meerdere lagen van met glasvezel versterkt kunststof en wordt vaak afgewerkt met een keramische laag. Het zijn voornamelijk de dikte en kwaliteit van deze lagen die prijsbepalend zijn.

Prijs zwembad uit polyester: €25.000 – €35.000 euro (4×10 meter inclusief kosten voor het aanleggen)

polyester zwembad

 

Houten zwembad

Houten zwembaden kunnen half ingegraven worden in de tuin, maar een vrijstaande plaatsing, eventueel verstevigd met extra schoren, is ook mogelijk. De ombouw kan gemaakt zijn van verduurzaamd hout of van hardhout. Deze houtsoorten zijn goed bestand tegen vocht en geven het zwembad een natuurlijke, warme uitstraling. De prijs van een houten zwembad hangt samen met de gebruikte houtsoort, de grootte van het bad en eventuele graafwerken die verricht moeten worden.

Prijs houten zwembad: €3.500 – €4.000 (4×4 meter) exclusief kosten aanleggen.

 

Prijs betonnen zwembad (bouwkundig zwembad)

Een bouwkundig zwembad is niet goedkoop, maar het gaat wel een leven lang mee en kan precies op maat worden gemaakt. Esthetisch gezien biedt zo’n zwembad ook heel wat voordelen omdat het volledig ingegraven wordt en de randafwerking naadloos kan aansluiten bij de tuin of het terras. De binnenkant van het zwembad kan afgewerkt worden met folie, tegels of met een speciale coating. De kostprijs hangt voornamelijk samen met de grootte van het bad en de wijze van afwerking aan de binnenkant.

Prijs betonnen zwembad: €25.000 – €30.000

betonnen zwembad

 

Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi zet je in een paar uur tijd op en wanneer het buiten te koud wordt, berg je hem in no time weer op. De jacuzzi is voorzien van een pomp en verwarmingselement zodat het water aangenaam warm en schoon blijft. De prijs van een opblaasbare jacuzzi is afhankelijk van de de kwaliteit van het materiaal (meestal PVC), het type pomp, het aantal jets en eventuele accessoires. Prijzen variëren van 350 tot 1.000 euro. Een jacuzzi van goede kwaliteit voor vier personen koop je meestal al voor 500 à 600 euro.

Prijs opblaasbare jacuzzi: €350 – €600

 

Intex zwembad

Intex zwembaden zijn gemaakt van een sterk soort PVC. Ze zijn erg populair vanwege de aantrekkelijke kostprijs en de eenvoudige wijze van plaatsing. Een Intex zwembad zet je snel op en breek je eenvoudig weer af. De wat grotere modellen zijn versterkt met een metalen frame, de kleinere zwembaden zijn voorzien van een opblaasbare rand. Bij nagenoeg alle modellen wordt er standaard een filter meegeleverd zodat het water helder blijft.

Prijs Intex zwembad: €25 – €850 euro (kleine baden 25-250 euro)

 

Prijs zwemspa

Een zwemspa is een combinatie van een spa en een zwembad. Dit type zwembad is voorzien van krachtige jets, waardoor je tegen de stroming in kan zwemmen. De prijs van een zwemspa varieert van 15.000 tot 30.000 euro en is afhankelijk van het type zwembad en van de transport- en installatiekosten. Zwemspa’s zijn gemiddeld vier tot zes meter lang en zijn daarmee kleiner dan een gemiddeld zwembad. Door de jets in de spa kan je in tegenstroom zwemmen en hoef je niet te beschikken over een groot zwembad.

Prijs zwemspa: €15.000 – €30.000

zwemspa

4.1/5 - (10 votes)
 
Zwembad plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
4.1/5 - (10 votes)
Lees ook
monoblock zwembad
Monoblok zwembad: info, prijzen & realisaties
zwembad in tuin overkapping
Zwembad in tuin
zwembad chloor
Chloor zwembad
zwembad plaatsen
Zwembad plaatsen
zwembad onderhouden
Zwembad onderhoud
zwembad buiten
Buitenzwembad: mogelijkheden & materialen
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen