Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Gazon aanleggen en onderhouden

Heldergroen gras is een kwestie van tijd, maar ook van kennis. Met de juiste info kom je al een heel eind. Kom hier alles te weten over de verschillende technieken en stappen voor het aanleggen en onderhouden van je gazon.

Prijs gazon aanleggen

Prijs gazon aanleggen

Wat is de prijs om een nieuw gazon aan te leggen? In dit artikel bespreken we voor alle mogelijkheden de richtprijs en gaan we dieper in op enkele prijsbepalers. Bovendien geven we graag mee hoe je het beste offertes kunt vergelijken.
grasmachine kopen

Grasmaaier kopen: soorten en prijzen

Een grasmachine is erg belangrijk voor het onderhouden van je gazon. Wil je een nieuwe grasmaaier kopen, dan zoek je best voldoende informatie op over de mogelijkheden. In dit artikel ontdek je de verschillende soorten grasmaaiers, met hun voor- en nadelen en prijzen.
robotmaaier

Robotmaaier: info & prijzen

Met een robotmaaier ben je verzekerd van een gazon dat steeds piekfijn in orde en nooit te lang is. En dat zonder enige moeite te hoeven doen. In dit artikel kom je meer te weten over de werking, voor- en nadelen en prijzen van een maairobot.
stappenplan gazon aanleggen

Gazon aanleggen: stappenplan en weetjes

Een gazon aanleggen kan met zaden en grasmatten. Het is belangrijk dat je dit doet volgens de juiste methode. Ontdek in dit artikel interessante tips en een handig stappenplan voor het correct aanleggen van graszoden.
aanleggen kunstgras

Kunstgras leggen: stappenplan en prijs

Met goed aangelegd kunstgras kan je een resultaat bekomen dat moeilijk te onderscheiden valt van een echt gazon. Hier lees je een handig stappenplan voor het leggen van kunstgras en we vertellen je ook de prijs van kunstgras.
gazon onderhouden

Gazon onderhouden met behulp van kalender

Het correct onderhouden van een grasperk bestaat uit verschillende onderdelen. Het is belangrijk dat je ze uitvoert in de correcte periodes. Ontdek in dit artikel heel wat praktische tips en een handige onderhoudskalender.
mos in gazon

Mos in gazon: hoe aanpakken?

Mos in de tuin kan een bron van irritatie zijn voor tuinliefhebbers. In dit artikel vertellen we je dan ook op welke manieren je mos kan bestrijden. Lees onze handige tips om komaf te maken met dit vervelende groen.
Gazon kalken

Gazon kalken: tips en tricks

Het regelmatig kalken van je grasperk voorkomt een te zure bodem. Het is een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud dat je zeker niet mag overslaan. Ontdek hier hoe je dit aanpakt, dankzij onze handige tips en stappenplan.
hoe gazon bemesten

Gazon bemesten: tips & tricks

Een groen grasveld krijg je enkel als je het juist bemest. Je kan dit makkelijk zelf als je de juiste werkwijze kent. Ontdek hier heel wat tips, advies en een handig stappenplan voor een correcte bemesting.
Gazon verticuteren

Gazon verticuteren: tips & tricks

Het gras regelmatig verticuteren is nodig zodat voedingsstoffen goed in de bodem kunnen dringen. Een verticuteermachine is een must voor een mooi groen grasveld. Ontdek in dit artikel advies en tips over hoe je dit aanpakt.

Gazon zaaien: stappenplan en belangrijke weetjes

Een gazon zaaien kan met zaden of grasmatten. Het aanleggen ervan gebeurt in verschillende stappen. Als je een beetje handig bent, dan kan je het makkelijk zelf. Ontdek hier hoe je dat doet dankzij ons stappenplan.
Mollen vangen

Mollen vangen en voorkomen

Mollen zijn door de ondergrondse kanalen en molshopen een nachtmerrie voor je gazon. In dit artikel maak je kennis met verschillende methoden om mollen te vangen of te voorkomen.
onderhoud gazon

Tips voor een perfect groen gazon

Je gazon het hele jaar door mooi groen houden is een kwestie van tijd en kennis. Door je gazon op regelmatige basis te bemesten, kalken en verticuteren blijft het er als nieuw uitzien. Maak je buren jaloers dankzij onze artikels. Ook het aanleggen van een gazon heeft voldoende tijd en aandacht nodig. Lees er hier alles over in ons stappenplan met handige weetjes.

Het gras maaien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een gazon. In deze rubriek kan je verschillende soorten grasmaaiers ontdekken.

Een gazon aanleggen en onderhouden hoeft niet altijd hard werk te zijn! Verzorg je je gras op regelmatige basis dan heb je tijdens het hoogseizoen helemaal geen werk aan je gazon.