Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Vijver aanleggen & onderhouden

Een vijver brengen extra leven in je tuin. In deze rubriek vind je tal van tips en tricks die je helpen bij het aanleggen en het onderhouden van je vijver.

prijs zwemvijver

Zwemvijver prijs

Dit artikel bundelt de meest relevante info voor de aanleg van een zwemvijver. Daarnaast vind je actuele richtprijzen. Of ontvang je liever direct prijzen op maat van je project? Ook dat lukt je hier.
zwemvijver voorbeeld

Vijveraanleg: Fotospecial

Wil je een vijver aanleggen? Dan denk je op voorhand best goed na over wat je precies wil. In deze fotospecial doen we de vele mogelijkheden van een vijver uit de doeken. Ontdek hier originele inspiratievoorbeelden voor de aanleg van jouw vijver.
vijverbenodigdheden

Vijverbenodigdheden: overzicht & prijzen

Er zijn verschillende soorten vijverbenodigdheden waarmee je rekening moet houden als je een vijver wil aanleggen. Zonder bepaalde producten, zoals een vijverfilter en pomp, zal het biologisch evenwicht verstoord geraken. Ontdek hier diverse vijverbenodigdheden en prijzen ervan.
aanleggen van vijver

Vijver aanleggen

Een vijver verfraait het uitzicht van je tuin. Je moet bij de aanleg ervan wel met een aantal dingen rekening houden. Hier lees je meer over soorten vijvers, filters, pompen en nog veel meer.
plaatsen vijverfolie

Vijverfolie

Folievijvers worden -zoals hun naam al doet vermoeden- bedekt met een folie. Hier ontdek je de materialen waaruit de folie kan gemaakt zijn, hun prijs en hoe je vijverfolie best plaatst.
vijverfilter oever

Vijverfilter kopen: Werking en soorten

Voor een gezonde toestand van je vijver plaats je best een filter. In dit artikel ontdek je de verschillende soorten vijverfilters, hun pro's en contra's, de prijs en de vijversoort waarbij ze passen.
groene vijver

Vijverpomp: info en werking

Een pomp kan de kwaliteit van de vijver bevorderen. Ontdek hier waarom een vijverpomp nuttig is, welke soorten pompen er bestaan, hoe je ze best plaatst en wat de prijs is.
zuurstofplanten vijver

Vijverplanten

Vijverplanten zorgen voor een goede kwaliteit van het vijverwater en voor een natuurlijke look. In dit artikel ontdek je de meest geschikte zuurstof- en moerasplanten voor in de vijver.
voorgevormde vijver aanleggen

Voorgevormde vijver

Wie een niet al te grote vijver wil, kan een voorgevormde vijver overwegen. In dit artikel ontdek je de pro's en contra's, tips voor een vlotte plaatsing en je krijgt ook een idee van de prijs.
zwemvijver aanleggen hoe

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver is een leuk alternatief voor een traditioneel zwembad. Hier kom je meer te weten over het vullen, het onderhoud, de begroeiing en de kostprijs van een zwemvijver.
onderhoud gazon

Vijver aanleggen: tips

Een vijver aanleggen kan je makkelijk zelf. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Denk op voorhand goed na over vijverpompen, vijverfilters en vijverplanten. Daarnaast moet je ook een aantal andere vragen beantwoorden. Kies je een voorgevormde vijver of bepaal je het allemaal liever zelf ? Of waarom niet gaan voor een zwemvijver? Lees onze artikels om meer te weten te komen. Eens je vijver aangelegd is, is het belangrijk om hem op regelmatige tijdstippen te onderhouden. Klik hierboven voor meer info!