Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Haagplanten

In deze rubriek ontdek je verschillende soorten haagplanten. Je komt te weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn en je leest ook tips voor een goed onderhoud van de hagen. Zo vind je zeker inspiratie om je eigen tuin te verfraaien met een mooie haag.

buxus alternatieven

6 interessante buxusvervangers

De populariteit van de buxus betekent zijn eigen ondergang. Doordat de plant zoveel gebruikt werd, is hij ten prooi gevallen aan de buxusmot. Ben jij het ook beu om uren tijd…
buxusmot herkennen

Buxusmot: hoe herkennen en bestrijden?

De buxusmot is een nachtvlinder die oorspronkelijk uit Azië komt. Door de import van buxusplanten is de buxusrups meegereisd naar Europa. De rups van de buxusmot voedt zich met de…
soorten hagen

Soorten hagen voor in de tuin

Je tuin omheinen met een haag zorgt voor een mooie natuurlijke look. Er zijn heel wat soorten hagen: er zijn bijvoorbeeld snelgroeiende en wintergroene hagen. Hier bespreken we enkele populaire haagplanten voor in de tuin.
ligusterhaag kenmerken

Ligusterhaag: kenmerken en verzorging

Dankzij de snelle groei van een ligusterhaag biedt ze snel privacy en beschutting tegen de wind. In dit artikel bespreken we de eigenschappen van deze haagsoort. Verder lees je ook plant- en snoeitips en hoeveel zo'n haag kost.
taxus

Taxushaag: kenmerken en verzorging

Taxushagen zijn een echte klassieker. Hier kom je te weten wanneer je deze haagplant best plant en hoe je ze onderhoudt. We geven je ook een idee van de kostprijs van een taxus.
beukenhaag

Beukenhaag: kenmerken en verzorging

Beukenhagen zijn een mooie aanvulling in je tuin. Het is belangrijk dat je ze op een correcte manier onderhoudt. In dit artikel krijg je meer tips en advies rond de kenmerken en de verzorging van die soort hagen.
haagplanten

Vind hier de geknipte haag voor jouw tuin!

Een haag is een gezellige manier om je tuin af te bakenen. Het aanbod aan hagen is echter erg groot. Op deze pagina vind je dan ook inspiratie om je op weg te helpen naar een haag die bij jouw tuin past.

De artikels in deze rubriek geven uitgebreide info over de kenmerken van de verschillende soorten hagen. Bovendien lees je hier ook heel wat tips over bemesting, snoeien, aanplanting, enz. Zo blijft jouw haag er verzorgd uitzien!