Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Bestratingswerken in de tuin: overzicht

Om optimaal van de pracht in je tuin te genieten is een goede tuinbestrating essentieel. De bestrating maakt de verplaatsingen in en rond de tuin namelijk een pak eenvoudiger. In dit artikel ontdek je de vele mogelijkheden bij het uitvoeren van bestratingswerken in de tuin.

 

Bestratingswerken in de tuin: mogelijkheden

Het uitvoeren van bestratingswerken is een belangrijke fase in het aanleggen van de tuin. De tuin krijgt hierbij steeds meer vorm en na het plaatsen van de tuinbestrating zal de tuin een meer afgewerkte look hebben.

bestrating tuinpad Aanleg tuinpad

Dankzij het aanleggen van een tuinpad kan je een mooie route langs de beplanting van je tuin creëren. Klinkers zijn door hun authentieke uitstraling een populaire keuze voor tuinpaden. Bovendien kan je het uitzicht van klinkers zelf bepalen: je kan leuke motieven vormen dankzij verschillende legverbanden bij klinkerwerken en er is ook veel kleurenkeuze. Kies je voor klinkers voor het tuinpad, dan is de techniek van het trommelen zeker het vermelden waard: met getrommelde klinkers versterk je de authentieke look van je tuinpad nog. De tuin bestraten kan natuurlijk ook met tegels gebeuren. Hierbij zijn er veel mogelijkheden. Onder meer keramische tegels, betontegels en tegels uit natuursteen behoren tot de opties.

>>> In dit artikel ontdek je meer info en materialen voor de aanleg van tuinpaden.

 

bestratingswerken terras Bestratingswerken terras

Het terras moet vanzelfsprekend een plek zijn waar je ten volle kan genieten van de gezelligheid van je tuin. De materialen voor het bestraten van het terras zullen in sterke mate overeenkomen met die voor het aanleggen van een tuinpad. Terrassen in klinkers en tegels komen namelijk vaak voor. Andere mogelijke materialen zijn bijvoorbeeld polybeton en kasseien. Met deze laatste kan je echt een charmante look op je terras creëren. Kasseien gaan lang mee, maar hou er wel rekening mee dat ze glad kunnen worden bij regenweer. Polybeton zorgt dan weer voor een modern ogend terras dat bovendien goed bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Een ander voordeel aan een betonnen terras is dat het makkelijk te reinigen is.

 

bestrating oprit Bestrating oprit

Een oprit aanleggen is ook een belangrijk onderdeel van bestratingswerken. Je kiest hier natuurlijk best voor een materiaal dat bestand is tegen een zware belasting, zoals die van een auto. Voor de bestrating van de oprit zijn er veel opties op het gebied van materialen. Ook hier zien we dezelfde materialen terugkomen als bij terrassen en tuinpaden: opritten in klinkers, kasseien, tegels of beton komen vaak voor. Ook asfalt is een leuke optie voor het aanleggen van de oprit. Een oprit in asfalt heeft een erg moderne uitstraling dankzij de mooi vlakke afwerking en is bovendien erg makkelijk te onderhouden. Je zal bijvoorbeeld niet snel last hebben van mos of onkruid bij een geasfalteerde oprit. Een nadeel is wel dat de bovenlaag al snel tekenen van slijtage kan gaan vertonen, afhankelijk van de kwaliteit van het asfalt.

 

Sierbestrating

Wil je bij de bestratingswerken in je tuin voor een wat specialere look gaan, dan is een sierbestrating zeker een optie. De mogelijkheden zijn hierbij erg uitgebreid, zodat je zeker een bestrating vindt die past bij de look van je tuin. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een speciaal materiaal zoals marmer, waarmee je een luxueuze uitstraling bekomt. Natuurlijk kan je ook opteren voor een speciaal legverband. Zo ontstaat er een leuk patroon in je oprit, tuinpad of terras. Je kan eventueel verschillende kleuren met elkaar combineren en op die manier een mooi motief creëren. Ook de combinatie van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld grind en tegels, kan leuke effecten geven aan de tuinbestrating.

sierbestrating

 

Beoordeel dit artikel
 
Terras, tuinpad, ... plaatsen of reinigen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
klinkers leggen
Klinkerwerken
prijs klinkers leggen per m2
Prijs klinkers leggen per m2
oprit aanleggen
Oprit aanleggen
bestrating tuin
Sierbestrating aanleggen: info, realisaties & prijzen
tuinpad klinkers
Soorten klinkers voor een tuinpad
aanleg tuinpad
Tuinpad aanleggen: materialen & kostprijs
grastegels oprit voorbeeld
Grastegels: info, soorten en prijzen
keramische tuintegels
Keramische tuintegels