Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Tuinman: werkwijze & prijs

Voor het aanleggen en onderhouden van je tuin kan je een beroep doen op een tuinman. Het voordeel is dat een tuinier vaak een erg brede kennis heeft over tuinaanleg en je kan er dus op rekenen voor het uitvoeren van allerlei tuinklussen. Hier kom je meer te weten over het takenpakket en de prijs van hoveniers.

 

Wat doet een tuinman zoal?

tuinman taken Zoals reeds gezegd in de inleiding, is het takenpakket van een tuinman erg gevarieerd. We kunnen de taken van een hovenier ruwweg in twee categorieën indelen:

1) Tuinaanleg is een eerste belangrijk deel van het werk van een hovenier. Het aanleggen van de tuin is een klus waarbij heel veel mogelijkheden zijn om de tuin van je dromen te creëren. De tuinman kan bijvoorbeeld een nieuw gazon aanleggen, bomen en struiken planten, een tuinomheining plaatsen, bomen vellen, een vijver aanleggen,…

2) Vanzelfsprekend moet een mooi aangelegde tuin ook goed onderhouden worden om zijn uitstraling te behouden. Als je zelf geen tijd of zin hebt om de tuin te onderhouden, kan je hiervoor ook een tuinman inschakelen. Het snoeien van bomen en struiken, het gazon verzorgen en het bestrijden van onkruid zijn enkele basistaken van het tuinonderhoud.

Zoals je kan zien is het takenpakket van een tuinier is erg uitgebreid en bevat het veel variatie. Je kan een hovenier inschakelen voor zowel kleine als grote tuinwerkzaamheden.

 

Voordelen van professionele tuinhulp

Je tuin is een belangrijke aanvulling op je woning. Het is een plek die vooral bedoeld is om te genieten van rust en gezelligheid. Het is dan ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het ontwerpen van de tuin en het aanleggen en onderhouden ervan. Voor het tuinontwerp kan je een beroep doen op een tuinarchitect, die op basis van jouw input een concept en plan bedenkt voor de tuin.

 

tuinman maaien

 

Een tuinaannemer kan ook advies geven over het ontwerp, maar hij neemt vooral de concrete aanleg en het onderhoud van de tuin voor zijn rekening. Voor deze laatste twee taken kan je ook een tuinman inschakelen: hij beschikt ook over een brede algemene tuinkennis en heeft vaak nog een bepaalde specialisatie. Op die manier kan je rekenen op een mooi aangelegde en verzorgde tuin.

 

Prijs tuinman

Doorgaans werken tuinmannen met een uurtarief. De aard van de klus kan een invloed hebben op deze prijs, maar gemiddeld zal het uurtarief van een tuinman tussen 30 en 50 euro liggen. De kosten voor de materialen zitten nog niet in deze prijs inbegrepen. Hou er dus rekening mee dat de prijs hierdoor nog kan oplopen.

Bij sommige hoveniersbedrijven is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Je kan er dan voor kiezen dat een tuinman één of meerdere keren per jaar langskomt voor een onderhoud van je tuin. Doorgaans kan je in overleg met de hovenier bepalen welke tuinwerken precies uitgevoerd worden bij dit onderhoud. Een onderhoudscontract voor de tuin kan zeker voordelig uitkomen, maar bekijk wel goed op voorhand wat dit contract precies inhoudt!

Vrijblijvende offertes van tuinmannen actief in jouw buurt kan je hier aanvragen.

 

3.7/5 - (12 votes)
 
Tuinwerken uitvoeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
3.7/5 - (12 votes)
Lees ook
tuin aanleggen nieuwbouw
Nieuwbouw tuin aanleggen: 7 tips
tuin bestraten
Tuin bestraten
tuin zelf aanleggen
Zelf tuin aanleggen
tuinkalender tuinwerken
Tuinkalender: belangrijkste tuinwerken voor elke maand van het jaar
aanleggen tuin
Tuinaanleg: werkwijze en prijs
tuinaannemer in een tuin
Tuinaannemer: werkwijze en kostprijs
tuin renoveren tuinaannemer
Tuin renoveren: 5 tips voor een geslaagde tuinrenovatie
bloemenweide aanleggen
Bloemenweide aanleggen: Mogelijkheden en tips