Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Tuin ontwerpen

Een tuin ontwerpen en aanleggen doe je best niet ondoordacht. Eerst en vooral moet je een goed concept hebben. Met een goed uitgewerkt concept wordt het namelijk een pak eenvoudiger om je droomtuin te realiseren.

 

ontwerp tuin Tuin ontwerpen: hoe beginnen?

Een tuin ontwerpen is geen simpele opgave. Je moet met heel wat zaken rekening houden en je moet eerst en vooral goed weten welke richting je uitwil met je tuin: welke sfeer moet de tuin uitademen? Welk materiaal kies ik voor de bestrating (tuinpad, terras,…)? Hoeveel tijd kan ik vrijmaken voor het onderhoud van de tuin? Wat is het budget voor het ontwerpen en aanleggen van de tuin? Het zijn allemaal vragen waar je best al een antwoord op weet voor je de volgende stappen onderneemt voor het tuinontwerp. Op die manier kan je je al een beeld vormen van je tuin voor het echte ontwerpen van start gaat. Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Tegenwoordig kan je dankzij talrijke programma’s je tuinontwerp online vormgeven. Op die manier kan je zelf een basisconcept uitwerken voor jouw tuin. Deze visualisering kan zeker helpen om een harmonieus concept te bedenken.

 

 

Tuin ontwerpen in samenwerking met tuinarchitect

Als je een tuin gaat ontwerpen, kan je een beroep doen op een tuinarchitect. Met de hulp van een professional neemt het concept van je tuin snel concrete vorm aan en kan je rekenen op een geslaagd eindresultaat. Het is aangeraden om referenties op te vragen zodat je de werkwijze en vorige projecten van de architect al eens kan beoordelen.

Bij een eerste kennismaking met de architect kan je je wensen voor de tuin uiteenzetten en de werkwijze van de tuinarchitect leren kennen. Als je beslist om met de architect in zee te gaan, zal hij na het opmeten van de tuin een voorontwerp op basis van jouw wensen maken. Hier kan je uiteraard nog aanpassingen aan laten aanbrengen zodat je hierna een concreet beeld hebt van hoe de tuin er gaat uitzien.

 

tuin ontwerpen

Het ontwerp is na de aanpassingen aan het voorontwerp nu definitief klaar. De tuinarchitect bepaalt de materialen die zullen gebruikt worden en stelt je het ingekleurde tuinplan voor: hierop vind je de beplanting, de bestrating, tuinverlichting,… Hierbij wordt doorgaans een offerte gevoegd voor de concrete uitvoering van het ontwerp. Sommige tuinarchitecten voeren het tuinontwerp ook zelf uit, anderen werken samen met een tuinaannemer of houden vooral toezicht op de goede uitvoering van de werken als ze deel uitmaken van een hoveniersbedrijf.

Wil je ontdekken in welke fases de concrete aanleg van een tuin verloopt en wat de prijs is voor het aanleggen van de tuin door een tuinaannemer? Klik dan hier om naar het artikel over tuinaanleg te gaan.

 

Tuinontwerp prijs

tuinontwerp tuinarchitect Het spreekt voor zich dat de prijs voor een tuinontwerp afhankelijk is van de oppervlakte van de tuin: hoe groter de tuin, hoe hoger de prijs voor het ontwerpen van de tuin. Voor het laten ontwerpen van een tuin met een oppervlakte van minder dan 300 vierkante meter door een tuinarchitect betaal je gemiddeld tussen 300 en 500 euro.

De tarieven van tuinarchitecten kunnen nogal uiteenlopend zijn. Het is dan ook aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen. Op die manier kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding ontdekken.

 

 

Beoordeel dit artikel
 
Tuinontwerp laten maken?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
tuinadvies uitgelicht
Tuinadvies
hoogteverschil tuin
Hoogteverschillen in de tuin
Prijs tuinarchitect
Tuinarchitect: Prijs en werkwijze
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting