Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Dakwerken: welke dakbedekking kiezen voor je bijgebouw?

Of je nu kiest voor een tuinkantoor, een poolhouse, of een tuinhuis: een bijgebouw heeft de bijpassende dakbedekking nodig. De keuze is afhankelijk van je budget, je persoonlijke wensen, en de helling van het dak.

 

Dakbedekking bijgebouw met hellend dak

Als je kiest voor een bijgebouw met een hellend dak zijn er verschillende dakwerken mogelijk. Hieronder vind je geschikte dakbedekkingen voor hellende daken, inclusief de gemiddelde prijs.

 

dakpannen voor bijgebouw Dakpannen

De klassieke dakpan is een betaalbare en kwaliteitsvolle dakbedekking. Ze zijn zowel verkrijgbaar in beton als in klei. Ze gaan minstens 30 jaar mee en zijn bestand tegen vorst en zon. Betonnen dakpannen zijn zeer snel geplaatst en goedkoop. Ze zijn snel te plaatsen. Kleidakpannen gaan tot vijftig jaar mee, zien er authentiek uit, maar zijn wel duurder. Bovendien zijn ze zijn beter bestand tegen vuil, mossen en algen.

Gemiddelde prijs: € 25 – € 40/m² (beton), € 35 – € 65/m² (klei)
Ontvang vrijblijvend prijzen op maat.

 

 

Dakpanplaten op bijgebouw Dakpanplaten

Dakpanplaten worden meestal gebruikt voor tuinhuizen. Het zijn voorgevormde platen met het uitzicht van dakpannen. Ze worden gemaakt uit staal of aluminium en afgewerkt met een coating op basis van polyester. Het plaatsen van dakpanplaten zijn dakwerken die niet veel tijd in beslag nemen. Daarnaast gaan ze tot 20 jaar mee. Ze zijn bijzonder geschikt voor lichte dakconstructies. De platen zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren, zodanig dat je altijd iets vindt dat past bij de stijl van je bijgebouw.

Gemiddelde prijs: € 10/m²
Ontvang vrijblijvend prijzen op maat.

 

Tip: Dakwerken worden best uitgevoerd door erkende aannemers. Alleen zo ben je zeker van een kwaliteitsvolle plaatsing. Meer info en prijzen van professionele dakwerken vind je op www.mijn-dakwerker.be

 

 

Dakbedekking voor platte daken

Voor bijgebouwen met een plat dak zoals tuinkantoren zijn er specifieke dakbedekkingen beschikbaar. De voordelen en prijzen van verschillende dakbedekkingen voor platte daken vind je hieronder.

 

epdm gebouw EPDM

EPDM is gemaakt uit synthetische rubber. Het is één van de meest geschikte dakbedekkingsoorten voor platte daken. Het laten plaatsen van EPDM zijn dakwerken die hun geld waard zijn. Deze dakbedekking heeft dan ook veel troeven. Vooral de lange levensduur (gemiddeld 50 jaar) en het geringe onderhoud spreken veel mensen aan. Daarnaast blijft het zowel zomer als winter beloopbaar. Het is ideaal als basis voor een groendak, omdat het bestand is tegen wortelgroei.

Gemiddelde prijs: € 60 à € 80/ m²
Ontvang vrijblijvend prijzen op maat.

 

 

roofing op bijgebouw Bitumen

Bitumen is goedkoper dan EPDM, maar gaat minder lang mee. De voordelen van roofing zijn de vrij lange levensduur (30 jaar) en het geringe onderhoud. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en UV-straling. Je kan kiezen uit bitumen op basis van polymeren (APP) of op basis van styreen (SBS). APP behoeft geen extra beschermende afdeklaag omdat het bestand is tegen extreme temperaturen en zonnestralen.

Gemiddelde prijs: € 40 – € 50/ m²
Ontvang vrijblijvend prijzen op maat.

 

 

Beoordeel dit artikel
 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
overkapping tuin aluminium
Tuin overkapping
verven tuinhuis
Tuinhuis verven
tuinhuis plaatsen op tegels
Tuinhuis plaatsen
beits tuinhuis
Tuinhuis beitsen
prijs tuinkantoor
Tuinkantoor: werken in een uniek kader
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting
houten weideomheining
Weideomheining