Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Onkruid bestrijden

Onkruid ontstaat meestal wanneer je gazon minder goed onderhouden en verzorgd is. Bijvoorbeeld wanneer je gazon te weinig voeding krijgt of te kort gemaaid wordt. Maar ook vogels kunnen de oorzaak zijn van onkruid. Ze nemen zaden van het onkruid mee of deze komen via ontlasting op je grasperk terecht.

Ga snel naar:
Hoe onkruid bestrijden?
Belang + prijs gazonmest
Tips & tricks onkruid bestrijden
Hoe onkruid voorkomen?

 

Hoe onkruid bestrijden?

Je kan onkruid in je gazon op verschillende manieren bestrijden. Enkele methodes op een rij:

 

1. Met een onkruidbrander

Met een onkruidbrander kan je snel en efficiënt je onkruid bestrijden. Je hoeft ook niet te werken met chemische producten die schadelijk zijn voor het milieu.

Prijs: vanaf € 25 per stuk (incl. btw). Bekijk alle onkruidverbranders in de webshop.

 

2. Met de hand

Je kan onkruid ook gewoon met de hand verwijderen. Dat is tijdrovender, maar je loopt niet het risico dat je je gras of andere planten beschadigt. Je kan het onkruid in zijn geheel (met de volledige wortel) uittrekken of het onkruid schoffelen. Daarbij steek je het onkruid ongeveer 1 cm onder de grond uit met een scherpe schoffel. Die laatste methode is vooral effectief bij de bestrijding van eenjarige zaadonkruiden.

 

3. Met gazonmest

Je kan onkruid ook bestrijden door je gazon te behandelen met gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding. Zo krijg je je grasperk meestal snel gezond en mooi groen. Gazonmest bevat namelijk voeding die het herstel van het gras bevordert.

Prijs: vanaf € 25 (incl. btw) voor een oppervlakte van 80m². Bekijk het aanbod gazonmest in de webshop.

 

Laat het onkruid niet terugkomen!

Is je onkruid weg? Goed zo, nu komt het erop aan om het niet te laten terugkeren. Dat kan je doen door je gazon regelmatig te maaien en onkruid in de buurt van je gras op tijd en stond te verwijderen. Zo kan dat onkruid geen zaden verspreiden over je grasperk. Vergeet ook je gras niet te voeden met gazonmest.

TIP: ben je op zoek naar producten om je gazon in topvorm te houden? Je vindt een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden in onze webshop.

 

 

Belang gazonmest + prijs

Verlang je naar een groen gazon zonder onkruid en dat blaakt van gezondheid? Dan is het essentieel om je gras 3 keer per jaar te voeden met gazonmest met een geïntegreerde onkruidbestrijder. De prijs is vooral afhankelijk van de hoeveelheid en de samenstelling van het product.

Je vindt al een doos gazonmest met onkruidbestrijder voor een oppervlakte van 80m² vanaf ongeveer 25 euro, incl. btw. Neem zeker een kijkje in de webshop:

Ga naar de webshop

 

onkruid bestrijden

Tips & Tricks om onkruid te bestrijden

We geven je graag nog enkele eenvoudige tips mee om onkruid in je gazon succesvol te bestrijden:

  • Maai je gras regelmatig: let er wel op dat je je gazon niet te kort maait. Anders geef je mos, klaver en andere soorten onkruid vrij spel.
  • Bemest je gazon 3 keer per jaar: een gezond gazon is beter bestand tegen onkruid. Daarom voed je je gras best 3 keer per jaar met gazonmest.
  • Verwijder onkruid met een hak of schoffel: ontdek je onkruid in je gras? Wacht dan niet te lang om het te verwijderen met een schoffel. Ook uittrekken met de hand is een mogelijkheid.
  • Gebruik een biologische onkruidverdelger: ben je van plan om een onkruidverdelger te gebruiken? Kies dan voor een biologisch product en niet voor een chemisch. Daarmee beschadig je andere planten niet, bv. bij wind. Je kan met zo’n product ook dezelfde dag nog planten of zaaien.
  • Kies voor onkruidbestrijding op maat van je gazon: is je gazon recent aangelegd? Gebruik dan een product dat gericht is op gazons van 6 maanden of jonger.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk nog beter om onkruid te voorkomen dan het te moeten bestrijden of verwijderen. Dat kan je doen door:

  • je gazon niet te kort te maaien: de minimale lengte voor gemaaide grassprieten bij een siergazon is 3 cm. Bij schaduwgras en speelgras gaat het om 4 cm.
  • je gazon gericht voeding te geven: je geeft je gazon best 3 keer per jaar gerichte voeding (in het voorjaar, de zomer en het najaar).

TIP: op zoek naar gazonmest met toegevoegde onkruidbestrijding voor je gazon? Je vindt een overzicht van verschillende producten in onze webshop.

 

5/5 - (1 vote)
Nog geen reacties
5/5 - (1 vote)
Lees ook
onkruidbrander voorbeeld
Onkruid verbranden met een onkruidbrander
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting
houten weideomheining
Weideomheining
tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst: 7 tips voor een winterklare tuin!