Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Huis beveiligen via de tuin: alarmsystemen & afsluitingen

Je huis beveiligen langs binnen is allemaal goed en wel maar inbrekers moeten altijd via ergens binnen geraken. Door je tuin voldoende te beveiligen is de kans groot dat ze niet tot aan je woning zelf geraken. Dit kan o.a. door een alarmsysteem te plaatsen. Lees hier meer over de mogelijkheden om je tuin te beveiligen.

Ga snel naar: alarmsysteemprijs alarm – tuinafsluitingprijs afsluiting

 

huis beveiligen alarmsysteem 1. Huis beveiligen: alarmsysteem plaatsen

Je huis beveiligen kan het beste door een alarmsysteem te plaatsen. Als men dan toch over je afsluiting is geraakt, is er anders niets om de inbrekers te stoppen. De voorkant van je huis is vaak min of meer beschermd door de sociale controle van de buren, maar ’s nachts valt deze ook weg. Heb je een tuin die uitgeeft op velden of een open stuk land? Dan is het heel gemakkelijk voor inbrekers om ongemerkt tot aan je achtertuin te komen.

Als je een buitenalarm plaatst, worden er sensoren geïnstalleerd die bewegingen detecteren. Deze werken op infrarood en op hoogte. Zo voorkom je dat het alarm af gaat wanneer de kat van de buren langs je tuin passeert, of wanneer de wind bladeren en struiken doet bewegen. Wens je een prijs op maat te ontvangen voor een alarmsysteem? Ontvang hier gratis offertes.

 

Alarmsysteem met meldkamer

Als je je alarmsysteem koppelt aan een meldkamer wordt er automatisch een centrale verwittigd wanneer je alarm af gaat. Zij zullen jou op hun beurt contacteren en de situatie in kaart brengen. Zij contacteren dan indien nodig voor jou de politie of hulpdiensten.

Geen nood, hulpdiensten en politie worden dus niet automatisch ingeschakeld. Wanneer het om een vals alarm gaat, zeg je dat gewoon tegen de centrale en dan gebeurt er niets.

 

Alarmsysteem met camera

Het is heel interessant om een camera te koppelen aan je alarmsysteem. Door de camera op strategische plaatsen te zetten kan je vaak de inbreker zien en deze info doorgeven aan de politie. Dit helpt enorm bij het opsporen van de dader.

Ook wanneer je niet weet waarom het alarm is afgegaan, kan je zo zien wat de oorzaak was. De camera neemt enkel op wanneer hij beweging detecteert.

 

huis beveiligen camerabewaking

 

Bekabeld of draadloos alarmsysteem

Een bekabeld alarmsysteem is over het algemeen betrouwbaarder dan draadloze systemen. Het nadeel is wel dat ze werken op elektriciteit. Bij een stroompanne zal de camera dus niets opnemen. Een bekabeld systeem plaats je best in een nog te bouwen of te renoveren woning aangezien de draden ingewerkt worden – wat dus met breekwerken gepaard gaat. Je kan er ook voor kiezen om de kabels zichtbaar te laten, dan gaat de plaatsing sneller en zonder kapwerken.

Een draadloos alarmsysteem is gemakkelijk te plaatsen aangezien het simpelweg op batterijen werkt. Dit type kan op elk moment uitgebreid worden. De kwaliteit van een draadloos alarmsysteem hangt voornamelijk af van de sterkte van je internetverbinding. Verder bestaat er ook een hybride alarmsysteem dat een combinatie van een bekabeld en een draadloos systeem is.

 

Voordelen buitenalarm

Een buitenalarm met buitensirene verwittigt niet alleen jou, maar ook de buren. Dit is interessant als je zelf niet thuis bent. Zo kunnen zij eventueel een kijkje gaan nemen om te zien of er iets aan de hand is, en indien nodig, de politie bellen. Bovendien werkt een buitensirene als afschrikking en slaan de inbrekers sneller op de vlucht.

 

Prijs alarmsysteem

De prijs voor een alarmsysteem hangt af van de bekabeling en de extra opties zoals een camera of een meldkamer. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen. Benieuwd naar een prijs op maat? Ontvang hier gratis offertes.

Soort systeemRichtprijs incl. plaatsing
Draadloos alarmsysteem€750 - €1200
Bekabeld alarmsysteem€1200 - €1700
Hybride alarmsysteem± €1000
Camerabewaking€500 - €700

 

 

2. Afsluiting plaatsen

Een afsluiting beschermt eerst en vooral tegen binnenkijkers. Zonder afsluiting is het gemakkelijk om te zien of er iemand thuis is of niet. Zo maak je het potentiële inbrekers gemakkelijk. Houten, betonnen of PVC tuinschermen zijn zeer stevig en bieden een goede bescherming van de privacy.

Betonnen tuinschermen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan je een betonnen afsluiting laten plaatsen met een hout- of steenlook. Wil je een creatievere toets? Ga dan voor een gevlochten tuinscherm of voor steenkorven.

Je huis beveiligen met enkel en alleen een afsluiting zal natuurlijk niet genoeg zijn, maar het helpt wel om je privacy te bewaren. Het is mogelijk om een poort in de afsluiting te integreren. Deze kan al dan niet automatisch zijn. Lees hier meer over de verschillende tuinafsluitingen.

 

Prijs tuinafsluiting

De prijs voor een tuinafsluiting hangt af van het gekozen materiaal en de eventuele extra’s zoals een poort of een deur. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de richtprijzen per materiaal. Benieuwd naar een prijs op maat? Ontvang hier gratis offertes.

Soort afsluitingRichtprijs per lopende meterGem. levensduur
Houten tuinscherm€10 - €12010 - 40 jaar
Betonnen tuinscherm€70 - €150>50 jaar
Kunststof tuinscherm€40 - €130>40 jaar
Steenkorvenvanaf €15010 - >50 jaar

 

 

huis beveiligen afsluiting

 

Conclusie: Hoe huis beveiligen

Je huis beveiligen is het meest effectief met een alarmsysteem. Door een camera te plaatsen hou je de situatie rondom je huis goed in de gaten. Om je privacy te bewaren zodat het niet opvalt wanneer je niet thuis bent, kan je een tuinafsluiting laten plaatsen. Vooral langs de achterkant van je tuin zijn deze mogelijkheden interessant omdat je daar geen sociale controle hebt. Het is interessant om aan de meldkamer van je alarm te laten weten dat je op reis bent en geef je buren of familie de code van je alarmsysteem voor moest er iets zijn.

5/5 - (2 votes)
 
Huis beveiligen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
5/5 - (2 votes)
Lees ook
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting
houten weideomheining
Weideomheining
tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst: 7 tips voor een winterklare tuin!
tuin zelf aanleggen
Zelf tuin aanleggen