Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Bladblazer kopen: soorten, prijzen en aandachtspunten

Met een bladblazer kan je snel bladeren in de tuin verzamelen zodat je tuin er opnieuw verzorgd uitziet. Wil je een bladblazer kopen, dan heb je keuze uit verschillende types. In dit artikel overlopen we de soorten bladblazers en hun prijzen en we geven ook nog enkele aandachtspunten mee bij de aankoop van dit handig tuingereedschap.

Op zoek naar een bladblazer? 

Ga naar de webshop

 

 

Bladblazer kopen: welke soorten bladblazers zijn er?

Wil je een bladblazer kopen, dan moet je eerst en vooral beslissen welk type bladblazer je precies wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke bladblazer op benzine, maar ook elektrische bladblazers of modellen met een accu behoren tot de mogelijkheden. Hier vind je de voor- en nadelen van deze soorten en hun prijzen.

 

1) Bladblazer benzine

Het grootste voordeel van een bladblazer op benzine is de bewegingsvrijheid. Bovendien zijn benzine bladblazers door hun groot vermogen ook erg geschikt om grote oppervlakten snel weer netjes te maken. Bladblazers op benzine vereisen wel heel wat onderhoud: de motor moet regelmatig gesmeerd worden en ook de benzinetank van het apparaat moet tijdig gevuld worden. Een ander minpunt is het lawaai: de benzinemotor maakt meer lawaai dan de varianten op elektriciteit of met een accu.

Prijs: vanaf ongeveer 150 euro
Bekijk hier het aanbod bladblazers op benzine in de webshop.

 

2) Elektrische bladblazer kopen

Elektrische bladblazers vereisen, in tegenstelling tot de modellen op benzine, nauwelijks onderhoud. Ze zijn ook een pak goedkoper en minder lawaaierig dan de varianten die op benzine werken. Een nadeel aan een elektrische bladblazer is de stroomvoorziening: je zal bij het gebruik van het apparaat vaak gebruik moeten maken van een verlengkabel om alle hoeken van de tuin te kunnen bereiken. Deze verlengkabel maakt het apparaat overigens wat minder comfortabel in gebruik.

Prijs: vanaf ongeveer 35 euro
Bekijk hier het aanbod in de webshop.

 

3) Accu

Ga je een bladblazer kopen, dan kan je zeker een model met een accu overwegen. Door hun licht gewicht zijn bladblazers met een accu makkelijk te gebruiken en ze hebben ook niet veel onderhoud nodig. De accu is eenvoudig op te laden. De minder grote kracht en de vrij lage gebruiksduur van de accu zijn echter negatieve aspecten. Dit type bladblazer is dan ook vooral geschikt voor kleinere werkzaamheden. Om het probleem van de lage gebruiksduur aan te pakken kan je natuurlijk een extra accu kopen.

Prijs: vanaf ongeveer 40 euro
Ontdek hier het gamma accubladblazers in de webshop.

 

bladblazer tuin

 

Andere functies en belangrijke accessoires

Vaak zijn de functies van een bladblazer niet beperkt tot het bijeen blazen van bladeren. Veel modellen op elektriciteit of benzine kunnen namelijk ook bladeren opzuigen en eventueel versnipperen. De bladeren worden bij het opzuigen doorgaans opgevangen in een zak die aan het apparaat kan gemonteerd worden. Als de opvangzak vol is, kan je hem eenvoudig loskoppelen en legen. Op deze manier kan je de bladeren in je tuin dus makkelijk verzamelen én meteen opruimen.

Een belangrijk accessoire is het neuswiel. Dit onderdeel maakt het makkelijk om het apparaat dicht bij de grond te gebruiken en zorgt ervoor dat je het niet de hele tijd moet opheffen. Ga je een bladblazer kopen die veel lawaai maakt, dan is het aangeraden om ook een gehoorbeschermer te voorzien.

 

Aandachtspunten bij het kiezen van een bladblazer

Wat de beste bladblazer is voor jou, hangt af van verschillende criteria. Onder meer de grootte van de werkzaamheden, de gewenste functies en het belang van bewegingsvrijheid zullen de keuze beïnvloeden.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een krachtig model waarmee je grote oppervlakten snel weer proper maakt? Dan is een benzine bladblazer wellicht de beste oplossing voor jou. Elektrische bladblazers zijn vooral interessant als je op zoek bent naar een goedkope bladblazer die niet veel onderhoud vergt. Hou er wel rekening mee dat de verlengkabel de werken ietwat zal bemoeilijken. Bladblazers met een accu zijn door de beperkte gebruiksduur van de accu vooral geschikt om kleinere oppervlakten bladvrij te maken.

Let zeker ook op het vermogen van de bladblazer. Als je bijvoorbeeld bladeren moet verwijderen in de buurt van een grind- of kiezelpad, kan het bij apparaten met een te groot vermogen voorkomen dat de steentjes meegeblazen worden. Bij sommige bladblazers kan je het vermogen zelf regelen om hierop te anticiperen.

 

Bladblazer kopen: online gamma

Wil je een bladblazer kopen, dan kan je hier het online gamma van deze apparaten bekijken. Zo kan je makkelijk de prijzen van de verschillende soorten met elkaar vergelijken. Ontdek hier onder meer bladblazers van Bosch, McCulloch en Black&Decker.

Ontdek het volledige aanbod in de webshop en vergelijk de modellen en de prijzen! 

Ga naar de webshop

Beoordeel dit artikel
 
Tuinonderhoud uitvoeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
regenton kopen
Regenton kopen en plaatsen
onkruidbrander voorbeeld
Onkruid verbranden met een onkruidbrander
tuin onderhouden
Tuin onderhouden
tuinonderhoud
Tuinonderhoud: prijzen en werkwijze
tuinfrees
Tuinfrees: werking & prijzen
bestrijden slakken
Slakken bestrijden
tuinieren in de herfst
Tuinieren in de herfst: 7 tips voor een winterklare tuin!
onderhoudsplan tuin
Onderhoudscontract tuin: mogelijkheden & voordelen