Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Houtskoolbarbecue

Wil je een BBQ kopen om te genieten van de typisch rokerige smaak van vlees? Met een houtskoolbarbecue is dat geen probleem. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende soorten houtskoolbarbecues, de voor- en nadelen en de prijs. Het volledige gamma houtskoolbarbecues aan de laagste prijs vind je terug in de webshop:

Ga naar de webshop

 

Soorten houtskoolbarbecues

Barbecues op houtskool vallen op te splitsen volgens verschillende categorieën. De meest voor de hand liggende is de grootte van de BBQ. Stel jezelf de vraag hoeveel ruimte je beschikbaar hebt om de BBQ te plaatsen. Bedenk ook hoeveel ruimte je nodig hebt om te barbecueën, voor hoeveel personen je de barbecue zal gebruiken en hoeveel en welke producten je zal klaarmaken. Waar je de BBQ wil gebruiken is eveneens belangrijk.

 

Tafelbarbecue

Heb je weinig plaats ter beschikking, dan is een tafelbarbecue de perfecte oplossing. Doordat deze niet voorzien is van een onderstel kan je hem gemakkelijk op tafel plaatsen. Het grote voordeel is dat een tafelbarbecue gemakkelijk te verplaatsen is. Een nadeel is de kleine grilloppervlakte die je ter beschikking hebt.

 

Compacte houtskoolbarbecue

Kies voor een compacte BBQ en neem hem mee op uitstap. In tegenstelling tot een tafelbarbecue zijn compacte barbecues wel voorzien van een onderstel, wat ze geschikt maakt voor een onstabiele ondergrond. In het park, op het strand, in de tuin in het gras, … Perfect voor onderweg.

 

Standaard houtskoolbarbecue

Net zoals de compacte modellen bevatten de overige houtskoolmodellen een onderstel. Meestal groter, waardoor het mogelijk is om staand te barbecueën. Binnen deze categorie is er een onderscheid tussen houtskoolbarbecues met deksel (kogelbarbecues) en zonder deksel (zuilbarbecues). Belangrijk: met een deksel kan je het nadeel van een houtskoolbarbecue wegwerken omdat het mogelijk is om de luchttoevoer en dus ook de temperatuur te regelen.

 

Voordelen BBQ op houtskool

+ Het gevoel van traditioneel barbecueën.
+ De authentieke, rokerige grillsmaak van vlees.
+ Gas of elektriciteit is niet nodig.
+ Bereikt hoge temperaturen.

 

Nadelen BBQ op houtskool

Er is meer tijd nodig om op temperatuur te komen.
De temperatuur valt moeilijker te regelen.
Er is meer schoonmaakwerk.
Het brandgevaar is hoger.

 

 

Prijs houtskoolbarbecue

Een BBQ kopen kan in verschillende prijscategorieën. Een kwaliteitsvolle standaard houtskoolbarbecue (met deksel en wielen, geschikt voor een BBQ voor ongeveer 8 personen) is al beschikbaar rond de 100 euro. Voor een echt pronkstuk betaal al je al snel 3000 euro. Een tafelbarbecue of een compact model kan je al kopen vanaf 20 euro.

In de webshop vind je het volledige aanbod aan houtskool barbecues.

Vergelijk het aanbod in de webshop

 

Voorbeeld houtskoolbarbecue

 

 

5/5 - (1 vote)
Nog geen reacties
5/5 - (1 vote)
Lees ook
elektrische barbecue voorbeeld
Elektrische barbecue
Voorbeeld barbecue
Barbecue kopen: soorten & hun prijzen
gasbarbecue voorbeeld
Gasbarbecue
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting