Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Barbecue kopen: soorten & hun prijzen

Een barbecue is de ideale manier om een warme zomeravond af te sluiten met vrienden of familie. Een BBQ kopen is misschien niet zo makkelijk, want hoe maak je de juiste keuze uit het ruime aanbod? Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten barbecues.

Ga naar de webshop

 

 

Houtskoolbarbecue

Wil je het traditioneel houden, dan kies je voor een BBQ op houtskool of briketten. Het echte vuur en de typisch rokerige smaak van het vlees maakt deze soort populair. In tegenstelling tot andere soorten barbecues, heeft de houtskoolbarbecue meer tijd nodig om op temperatuur te komen. Het is ook moeilijker om de temperatuur te regelen. Heb je tijd om te barbecueën en kijk je niet op tegen wat schoonmaakwerk, dan is de houtskoolbarbecue de perfecte aankoop.

Meer informatie over houtskoolbarbecues & prijzen vind je hier.

 

Gasbarbecue

Gasbarbecues zijn vaak duurder dan houtskoolbarbecues, maar daarom niet minder populair. Koop je een gasbarbecue, dan werk je de nadelen van een houtskoolbarbecue weg. Snel eten is geen probleem. In slechts 10 tot 15 minuten bereikt een gasbarbecue de geschikte temperatuur en kan je starten. Het is ook een stuk makkelijker om de gewenste temperatuur te behouden. Zijn er kinderen is de buurt? Dan is een gasbarbecue zonder twijfel een veilige keuze gezien het lage brandgevaar.

Meer informatie over gasbarbecues & prijzen vind je hier.

 

Elektrische barbecue

De elektrische BBQ: minder populair, maar bezig aan een flinke opmars. Het grote voordeel bij het kopen van een elektrische BBQ is dat er geen sprake is van grote voorbereidingen. Je steekt de stekker in het stopcontact en na een 15-tal minuten kan je starten. Net zoals een gasbarbecue is een elektrische BBQ brandveilig en makkelijk schoon te maken. Het ontbreken van een typische barbecuesmaak wordt vaak als nadeel gezien.

Meer informatie over elektrische barbecues & prijzen vind je hier.

 

 

Must-have BBQ-accessoires

Geen geslaagde barbecue zonder de nodige accessoires. Het is een goed idee om volgende accessoires aan te schaffen wanneer je een barbecue koopt:

  • Barbecuehoes: Beschermd door een hoes kan je je BBQ in alle weersomstandigheden buiten laten staan. Hou bij je keuze van de hoes zeker rekening met de afmetingen.
  • Zijtafels en werkbladen: Creëer plaats door simpelweg een barbecue met zijtafels of werkbladen te kopen. Zo kan je het vlees, de marinade of je glaasje wijn makkelijker kwijt. Een buitenkeuken, die behoort tot de categorie van gasbarbecues, biedt zonder twijfel de ruimte die je zoekt.
  • Kookuitbreiding: Ga verder dan het grillen van vlees. Er zijn heel wat mogelijkheden: een visgrill, pizzasteen, groenterooster, …
  • Gereedschap: Een barbecuetang, -spatel, -kwast, -vork, een reinigingsborstel, … Het zijn kleine dingen, maar wel onmisbaar om optimaal te kunnen barbecueën.
  • Wielen: Koop je een grotere BBQ, maar wil je hem wel makkelijk kunnen verplaatsen? Een model met wielen biedt dan heel wat voordelen.
  • Deksel (voor houtskoolbarbecues): Een barbecue voorzien van een deksel maakt het makkelijker om de luchttoevoer en dus ook de temperatuur te regelen.
  • Aanmaakblokjes (voor houtskoolbarbecues): Of je nu kiest voor houtskool of briketten, aanmaakblokjes maken het makkelijker om de BBQ aan te steken. Leg 2 tot 3 aanmaakblokjes op het onderrooster. Na een 20-tal minuten kan je al starten met grillen.
  • Brikettenstarter (voor houtskoolbarbecues): Ook met en brikettenstarter komt je houtskoolbarbecue een stuk sneller op temperatuur. Doe de kolen of briketten in de brikettenstarter. Na 20 tot 30 minuten is de temperatuur optimaal.

Barbecue kopen? Ontdek meer dan 500 verschillende barbecues in de webshop.

 

Barbecue kopen

 

 

4.3/5 - (3 votes)
Nog geen reacties
4.3/5 - (3 votes)
Lees ook
Voorbeeld houtskoolbarbecue
Houtskoolbarbecue
gasbarbecue voorbeeld
Gasbarbecue
elektrische barbecue voorbeeld
Elektrische barbecue
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting