Website logo
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is minder populair omdat het traditionele vuur en de rook er bij ontbreekt. Toch biedt deze soort heel wat voordelen. Wil je een BBQ kopen waarmee je eenvoudig én snel kan grillen? Bij een elektrische barbecue steek je de stekker in het stopcontact en kan je zo starten. Bovendien is hij goedkoper in vergelijking met andere soorten barbecues.

Ga naar de webshop

 

Voorbeeld elektrische tafelbarbecue
© Princess

Soorten elektrische barbecues

Typerend voor elektrische barbecues is dat heel wat modellen zowel als tafelbarbecue als op een statief te gebruiken zijn. Zo kan de elektrische tafelbarbecue van Princess op de afbeelding ook heel gemakkelijk omgebouwd worden tot een groter model op statief. Elektrische barbecues zijn meestal licht en compact. Los van het eventuele statief wegen standaardmodellen zo’n 3 kg met  afmetingen van ongeveer 35 x 25 cm.

 

 

 

Voordelen BBQ op elektriciteit

+ Er is weinig voorbereidingstijd nodig. Je hebt enkel elektriciteit nodig. Geen gedoe met gasflessen, houtskool of     briketten. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken.
+ Eenvoudig in gebruik. Steek de stekker in het stopcontact en na een 20-tal minuten kan je starten.
+ Minder kans op brand. Aangezien je enkel afhankelijk bent van elektriciteit blijft het gevaar van houtskool achterwege.
+ Er is minder schoonmaakwerk.
+ Weinig tot geen rookvorming. Geen vlammen en rook, dus geen irritaties aan de ogen.
+ Je hoeft niet steeds geld te spenderen aan houtskool, briketten of gasflessen. Elektriciteit is het enige wat je nodig hebt.

 

Nadelen BBQ op elektriciteit

Minder authentieke, rokerige grillsmaak. Doordat het vuur en de rook achterwege blijven kan je minder genieten van de traditionele barbecuesmaak.
Je bent steeds afhankelijk van elektriciteit. Dat kan ook als een voordeel gezien worden omdat je niet steeds opnieuw houtskool, briketten of gasflessen hoeft aan te kopen.
Minder geschikt om te barbecueën voor een grote groep mensen. Gabarbecues zijn over het algemeen compact, wat het wel makkelijk maakt om ze mee te nemen op verplaatsing.

 

 

Prijs elektrische barbecue

Gas barbecues zijn in vergelijking met houtskoolbarbecues of gasbarbecues vrij goedkoop. Een eenvoudig tafelmodel (45 x 22 cm, 2200W) kan je al kopen aan een prijs van ongeveer 25 euro.

Een gasbarbecue op een statief dat ook te gebruiken is als tafelmodel vind je vanaf ongeveer 30 euro.

Duurdere modellen kan je kopen aan een prijs rond de 200 euro. Deze worden meestal gekenmerkt door een groter kookoppervlak en vermogen.

In de webshop vind je het volledige aanbod van elektrische barbecues.

Vergelijk het aanbod in de webshop

Nog geen reacties
Lees ook