Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Draadafsluiting

Draadafsluitingen zijn erg populair voor de omheining van de tuin. Ze zijn makkelijk te plaatsen en vragen nauwelijks onderhoud. Bovendien kan je kiezen uit verschillende hoogtes en soorten draad of gaas. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor een draadafsluiting en hun prijzen.

 

Soorten draadafsluiting

draadafsluiting bovenbuis 1. Standaard afsluiting met bovenbuis

De standaard draadafsluitingen zijn een erg simpele en snelle manier om de tuin te omheinen. Je kan deze afsluitingen verstevigen door een bovenbuis te installeren.

Deze komt vooral van pas als je beslist om je omheining te laten begroeien, bijvoorbeeld met klimop, of als je er heidematten tegen wil plaatsen. Zo bescherm je je privacy beter, want een draadafsluiting zonder begroeiing of bekleding biedt uiteraard maar weinig bescherming.

Prijs: € 45 à 50 per meter (incl. btw en plaatsing).
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

draadafsluiting beton plaat 2. Draadafsluitingen met betonplaat

Voor extra stevigheid kan onderaan de draadafsluiting een betonplaat geplaatst worden. Dit is handig omdat je zo minder risico loopt om je omheining te beschadigen.

Het is ook een extra beveiliging tegen het ontsnappen van huisdieren en komt van pas voor het weghouden van vossen. De betonplaat zorgt voor een goede verankering van de omheining in de grond, waardoor ze beter bestand is tegen zware weersomstandigheden.

Prijs: € 50 à 75 per meter (incl. btw en plaatsing).
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

draadpanelen 3. Draadpanelen

Wil je voor een echt robuuste draadafsluiting gaan, dan moet je zeker draadpanelen in overweging nemen. In tegenstelling tot de klassieke variant is dit type niet vervormbaar, wat het een erg stevige afsluiting maakt.

Als inbraakbeveiliging een belangrijk criterium is bij jouw keuze van een omheining, dan behoren draadpanelen dus zeker tot de mogelijkheden. Bovendien kan je ze ook laten begroeien met bijvoorbeeld klimop voor een mooiere look van je tuin.

Prijs: € 70 à 90 per meter (incl. btw en plaatsing).
Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

 

Draadafsluitingen ondoorzichtig maken

Aangezien een draadafsluiting nauwelijks het zicht van voorbijgangers belemmert, kiezen veel mensen ervoor om iets tegen de omheining te plaatsen om meer privacy te hebben. Een eerste mogelijkheid is natuurlijke begroeiing, met bijvoorbeeld klimop of een haag vlak achter de omheining. Deze natuurlijke begroeiing geeft een gezellige toets aan de afsluiting.

Kunststofmatten of lamellen uit kunststof zijn een andere mogelijkheid. De matten kunnen simpelweg door middel van een ijzerdraad aan de afsluiting bevestigd worden. De strips worden aan de afsluiting gevlochten.

Een laatste maar duurdere mogelijkheid zijn de heidematten of rietmatten. Deze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn goed beschermd tegen de weersomstandigheden.

 

Prijs draadafsluiting

De prijs van een draadafsluiting hangt uiteraard af van verschillende factoren zoals de gewenste hoogte en lengte van de omheining, de bereikbaarheid van de locatie, … enkele richtprijzen:

Soort draadafsluitingGemiddelde prijs per lopende meter
(incl. btw en plaatsing)
Standaard draadafsluiting€ 30 à 45
Draadafsluiting + bovenbuis€ 45 à 50
Draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat € 50 à 75
Draadpanelen€ 70 à 90

LET OP: de prijzen kunnen verschillen van plaatser tot plaatser. Vraag daarom offertes aan bij verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, maar ook mogelijkheden, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Ontvang vrijblijvend voorstellen van verschillende plaatsers van draadafsluitingen via de offertepagina.

 

3/5 - (19 votes)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
3/5 - (19 votes)
Lees ook
tuinafrastering
Tuinafrastering
houten tuinafsluiting
Tuinomheiningen: soorten en advies
houten afsluiting
Houten afsluitingen: mogelijkheden en kostprijs
kunststof schutting
Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen
steenkorven
Schanskorven
gevlochten tuinscherm
Gevlochten tuinscherm
betonnen-afsluiting
Betonnen afsluiting
Lage tuinafsluiting hout
Lage tuinafsluiting