Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Zichtbreeknet

Heb je een draadafsluiting in je tuin en wil je graag meer privacy? Dat kan op een goedkope en eenvoudige manier met een zichtbreeknet. Het enige wat je moet doen is het doek bevestigen aan je afsluiting. Het resultaat? Geen inkijk meer én een netjes afgesloten tuin. Hoeveel kost zo’n zichtbreeknet? Welke uitvoeringen zijn er en hoe plaats je zo’n afschermdoek? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen zichtbreeknet
Mogelijke uitvoeringen
Prijs zichtbreeknet
Plaatsing: doe-het-zelf vs. vakman
Alternatieve oplossingen

Ga naar de webshop

 

 

Wat is een zichtbreeknet?

Een zichtbreeknet kennen we ook als een zichtdoek, privacydoek of afschermdoek. Je kan een zichtbreeknet bevestigen aan je draadafsluiting om zo minder inkijk en meer privacy in je tuin te creëren. En dat op een makkelijke, vlotte en goedkope manier.

TIP: ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een zichtbreeknet in je tuin? Je vindt een uitgebreid overzicht in onze webshop!

 

Voordelen zichtbreeknet

De voornaamste functie van een zichtbreeknet in je tuin is meer privacy creëren. Toch heeft zo’n doek nog andere troeven. Het zorgt namelijk ook voor:

 • Extra veiligheid: bijvoorbeeld voor kleine kinderen en huisdieren.
 • Bescherming: zichtbreeknetten houden makkelijker wind en stof tegen. Ook planten in de buurt blijven beter beschermd tegen verbranding en verkleuring door de zon.
 • Schaduw: een zichtbreeknet beperkt de doorkijk en houdt zo ook de zon beter tegen.

 

Mogelijke uitvoeringen

Heb je interesse om een zichtbreeknet tegen je draadafsluiting te bevestigen? Dan kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen:

 • Kleur: een zichtbreeknet in het zwart of groen komt het vaakst voor. Toch bestaan er ook zichtdoeken in andere kleuren zoals het antraciet, parelgrijs, beige, boomschors, … let op, want verkleuring door de zon is mogelijk. Bij lichte kleuren als beige of olijfgroen valt dat wel minder snel op dan bij een zichtbreeknet in zwart of donkergrijs.
 • Transparantie: wil je totale privacy? Dan ga je best voor een zichtbreeknet dat 100% ondoorzichtig is. Ook zichtdoeken die 85% en 90% zichtremmend zijn, behoren ook tot de mogelijkheid.
 • Materiaal: de meeste zichtbreeknetten zijn gemaakt uit geweven of gebreid polypropyleen of polyethyleen. Dat zijn sterke en flexibele kunststoffen die bovendien amper onderhoud vergen en makkelijk te reinigen zijn.
 • Afmetingen: zichtbreeknetten zijn verkrijgbaar in verschillende standaardhoogtes van 1,20 m, 1,50 m, 1,80 m of 2 m. De lengtes variëren doorgaans van 10, 20, 25 tot 50 m. Je kan de privacydoeken natuurlijk laten overlappen, maar let dan wel op dat jij bij de overlap geen donkere vlakken creëert. Liever een een zichtbreeknet dat perfect past bij jouw omheining? Dan kan je het ook op maat laten snijden of volledig op maat laten maken (meer info hieronder).

Belangrijk: interesse in een zichtbreeknet en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop!

 

Prijs zichtbreeknet

De kostprijs van een zichtbreeknet hangt onder meer af van de afmetingen, de kwaliteit van het materiaal, de graad van transparantie, … Je vindt al een zichtbreeknet met standaard afmetingen vanaf 3 euro per lopende meter, incl. btw. Wil je een beter zicht krijgen op de verschillende modellen van standaard zichtbreeknetten en hun prijzen?

Ga naar de webshop

 

Standaard zichtbreeknet of zichtbreeknet op maat?

Wat natuurlijk ook een invloed heeft op de prijs is je keuze voor een standaard doek of een doek op maat:

1. Zichtbreeknet met standaardafmetingen: deze doeken zijn goedkoper, maar je bent qua keuze wel beperkt tot een vast aanbod aan standaard afmetingen, materialen, kleuren en afwerkingen. Je vindt tal van modellen in onze webshop.

2. Zichtbreeknet op maat van je draadafsluiting: deze doeken zijn iets duurder, maar wel erg praktisch aangezien ze qua afmetingen perfect aangepast zijn aan je omheining. Bovendien heb je een bredere keuze op vlak van materialen, kleuren en eventuele afwerkingen. Ontvang gratis voorstellen en prijzen van verschillende fabrikanten via onze offerteservice.

 

zichtbreeknet

 

Zichtbreeknet plaatsen

Een zichtbreeknet bevestigen aan je draadafsluiting is op zich geen complexe klus. Je moet er vooral voor zorgen dat het doek stevig vastgemaakt is. Hoe ga je best te werk? Bevestig het doek gat per gat aan je afsluiting en span het daarbij goed op. Het is ook aan te raden om te beginnen aan de mooiste kant van je draadafsluiting. Zo ben je zeker dat het zichtbreeknet daar al strak zit en egaal is.

Afhankelijk van het soort zichtbreeknet zijn er verschillende bevestigingsmethodes:

 • Zichtbreeknetten met ringen: deze doeken zijn voorzien van metalen ringen op de lange zijden (ong. om de 30 of 50 cm). Via deze gaten kan je het zichtbreeknet met UV-bestendige kabelspanbandjes, ijzerdraad, nietjes, speciale binddraad, …bevestigen aan je draadafsluiting.
 • Zichtbreeknetten met knoopsgatbanen: deze doeken zijn voorzien van ingeweven bevestigingsbanen op de lange zijden. Via deze banen kan je het zichtbreeknet met UV-bestendige kabelspanbandjes, ijzerdraad, speciale binddraad, nietjes, … aan je draadafsluiting bevestigen.

 

Doe-het-zelven of een vakman inschakelen?

Een zichtbreeknet bevestigen is niet zo’n moeilijke klus. Doe-het-zelven is dus zeker mogelijk. Wil je graag zelf je zichtbreeknet plaatsen? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop.

Verkies je eerder om de klus over te laten aan een expert? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

Alternatieven voor een zichtbreeknet

Met een zichtbreeknet kan je je tuin makkelijk en goedkoop afschermen. Toch bestaan er ook nog andere mogelijke zichtremmers. Een paar voorbeelden op een rij:

 

grote planten 1) Grote planten of hagen

Planten of een haag kunnen voor natuurlijke beschutting zorgen in je tuin. Al zullen ze, zeker in de winter, niet voor de volledige privacy kunnen zorgen van een zichtbreeknet dat 100% ondoorzichtig is.

Met een zichtbreeknet heb je ook op 1 dag je gewenste privacy. Bij planten en hagen moet je iets geduldiger zijn.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat.

 

 

 

natuurlijke matten 2) Natuurlijke matten

Ook matten met natuurlijke materialen zijn een geschikte methode om je tuin stijlvol af te sluiten en voor meer privacy te zorgen.

Je kan daarbij onder meer kiezen voor heidematten (zie foto), bamboematten, rietmatten, wilgenmatten, … De dikte en de kleuren van de matten zijn afhankelijk van het materiaal.

Bekijk het aanbod in de webshop.

 

 

 

Alternatieven in kunststof

Naast deze natuurlijke alternatieven voor een zichtbreeknet bestaan er ook nog opties in kunststof:

 • Kunsthagen: deze zijn beschikbaar op kunststof matten of op een rol met een metalen vlechtwerk. Klimop, buxus, conifeer, …: er zijn verschillende looks mogelijk. Bekijk het aanbod in de webshop.
 • Lamellen: kunststof lamellen kan je tussen je draadafsluiting laten glijden of weven. Zo kan je diverse patronen creëren. Naast de verschillende afzonderlijke lamellen zijn er ook lamellenschermen op rol beschikbaar. Bekijk het aanbod in de webshop.

TIP: ben je benieuwd naar andere mogelijkheden om je tuin te omheinen? Neem dan zeker een kijkje in de webshop of ontvang vrijblijvend offertes voor een afsluiting op maat via de offertepagina.

 

5/5 - (1 vote)
 
Tuinafsluiting plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
5/5 - (1 vote)
Lees ook
steenkorven
Schanskorven
tuinafrastering
Tuinafrastering
kunststof schutting
Tuinafsluiting kunststof: info & prijzen
gevlochten tuinscherm
Gevlochten tuinscherm
tuinschermen
Tuinschermen
kastanje afsluiting tuin
Kastanje afsluitingen: uitvoeringen en prijzen
Lage tuinafsluiting hout
Lage tuinafsluiting
houten afsluiting
Houten afsluitingen: mogelijkheden en kostprijs