Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Voortuin: trends en inspiratie

De voortuin is eigenlijk het visitekaartje van je huis. Dit is namelijk het eerste deel van je huis dat voorbijgangers te zien krijgen. Je wil dan ook ongetwijfeld dat je voortuin een schot in de roos is en dat hij ook past bij de stijl van de rest van je tuin en van je woning. In dit artikel bekijken we enkele trends van de moderne voortuin, met inspirerende foto’s die je zeker kunnen helpen bij je eigen voortuinontwerp.

 

Strakke lijnen in de moderne voortuin

In de eigentijdse tuinaanleg wordt zeer vaak gewerkt met rechte lijnen. Zo krijgt men een strak georganiseerde tuin die netjes en uitnodigend oogt. Vaak is de begroeiing niet al te sterk aanwezig omdat dit soms te wanordelijk kan overkomen.

moderne voortuin

Het bovenstaande voorbeeld illustreert hoe een moderne voortuin er kan uitzien. De architectuur van het huis wordt als het ware doorgetrokken naar de voortuin; de strakke lijnen met het wit zien we namelijk ook terug in de tuin. De begroeiing is erg beperkt gehouden en ze is ook goed afgebakend met het oog op een georganiseerde en nette voortuin.

Wil je meer te weten komen over moderne tuinen? Klik dan hier om naar de fotospecial te gaan en meer trends voor de moderne tuin te ontdekken.

 

voortuin modern klassiek

Dit voorbeeld is in feite een combinatie van modern en klassiek. Het strakke gazon en de plaatsing van de begroeiing (aan de rand van de tuin) zijn erg eigentijds. Ook het strakke lijnwerk tussen de oprit en het gazon, zonder begroeiing ertussen, kan als modern bestempeld worden. De keuze van de begroeiing echter is eerder klassiek te noemen, en past daardoor goed bij de architectuur van het huis. Zo zijn modern en klassiek mooi in evenwicht bij dit tuinontwerp.

 

Less is more

Tegenwoordig zijn voortuinen geen drukke bedoeningen meer. Steeds vaker merk je dat veel mensen een minimalistische ervaring willen creëren: de basiselementen zijn aanwezig en worden eventueel aangevuld met enkele accessoires, maar voor de rest is er niet al te veel drukte in de tuin.

moderne voortuinen

Het voorbeeld op bovenstaande foto illustreert deze trend. De weg naar de voordeur is strak ingedeeld en modern verlicht. De losse steentjes en de potten zijn een creatieve aanvulling die zorgen voor wat variatie.

 

voortuin

Deze laatste foto illustreert nogmaals dat een voortuin een erg simpele omgeving kan zijn. De speciale afwerking van het huis wordt in evenwicht gebracht door de vrij sobere voortuin: deze bestaat uit niet veel meer dan een mooi onderhouden gazon met een haag errond.

4.5/5 - (2 votes)
 
Tuin aanleggen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
4.5/5 - (2 votes)
Lees ook
strak terras voorbeeld
Moderne tuinen: fotospecial
strak terras voorbeeld
Moderne tuinen: fotospecial
landelijke tuinen
Landelijke tuinen: fotospecial
kleine tuin aanleggen
Kleine tuin aanleggen: werkwijze, prijs en inspiratie
inrichting tuin inspiratie
10 tips voor een aangename tuininrichting
tuin aanleggen weinig onderhoud
10 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin
siertuinen
Siertuinen: tips en inspiratie
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten