Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Landelijke tuinen: fotospecial

Het begrip ‘landelijke tuin’ kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Je kan er een idyllische omgeving van maken, maar je kan er zeker ook een moderne toets aan geven. In deze fotospecial over landelijke tuinen kan je zeker inspiratie opdoen voor de inrichting van je eigen tuin!

 

Klassieke landelijke tuinen

Er is natuurlijk geen vast recept voor het aanleggen van landelijke tuinen, maar er zijn toch een paar typische elementen die een tuin een landelijk karakter kunnen geven. Zo is een landelijke tuin vaak voorzien van redelijk wat begroeiing, die vrij haar gang mag gaan, zonder een strakke indeling in perkjes. Ook een mooi aangelegd tuinpad, dat langs de beplanting slingert, is een vaak terugkerend element. Bovendien zijn er vaak veel kleuren in landelijke tuinen.

Op onderstaande foto zie je een landelijke tuin met weelderige beplanting. De bloemen, planten en bomen staan meteen naast elkaar, zonder een indeling in afgebakende perkjes. De vele kleuren zorgen voor een charmant karakter.

landelijke tuin beplanting

 

Hier zie je een tuinpad met houtsnippers, ideaal voor een tuin met landelijk karakter. Het tuinpad baant zich een weg door de beplanting, die weelderig groeit. Er is geen afbakening tussen het tuinpad en de bloemen en planten, wat deze tuin een ongedwongen en dynamisch gevoel geeft.

tuinpad met houtsnippers

 

Hier zie je een woning in klassieke stijl met dito tuin. Hoewel er hier wel een strakkere sfeer is door de aanwezigheid van een afscheiding tussen de oprit en de beplanting, is dit toch zeker als een landelijke tuin te bestempelen. De grote variatie in de beplanting en het dicht opeen staan ervan illustreren dit.

beplanting tuin

 

Onderstaande foto is een voorbeeld van landelijke tuinen met een klassiek karakter. Het gras en de begroeiing gaan mooi in elkaar over. Er is veel variatie in de begroeiing, waardoor deze tuin een omgeving wordt die uitnodigt tot ontdekken.

klassieke landelijke tuin

 

Landelijke tuin met moderne toets

Een landelijke tuin aanleggen maar er toch moderne accenten aan toevoegen is zeker ook een mogelijkheid. Hier vind je enkele inspiratiefoto’s van landelijke tuinen die toch enigszins modern aandoen.

De strakke indeling van de tuin op onderstaande foto geeft hem zijn modern kantje. De constructie in het midden en de sterk aanwezige begroeiing zorgen er echter voor dat de landelijke uitstraling van deze tuin behouden blijft.

landelijke tuinen met moderne toets

 

Deze tuin combineert duidelijk moderne en klassieke elementen. De plaatsing van de begroeiing aan de rand van de tuin zodat er plaats is voor een groot gazon is erg eigentijds, terwijl de perkjes met de begroeiing zelf eerder klassiek ogen. Hierdoor passen ze goed bij de bouwstijl van de woning.

tuin combinatie klassiek en modern

 

De begroeiing in deze tuin heeft een landelijk karakter. Het strak aangelegde tuinpad en het stukje gazon zorgen echter voor een mooie open ruimte, waardoor deze tuin een moderne tint krijgt. De dicht opeenstaande begroeiing en de open ruimte vormen samen een mooi geheel. Landelijk en modern gaan hier dus goed samen!

strakke landelijke tuin

 

Nog enkele ideeën voor landelijke tuinen

Zoals reeds gezegd, is er niet echt een vaste definitie voor landelijke tuinen. Hier vind je alvast nog enkele leuke ideeën voor het aanleggen van een landelijke tuin.

Een vijver (of een andere waterpartij) kan zeker een landelijk karakter aan een tuin geven. Ook door de begroeiing rond de vijver en het charmante tuinpad krijgt deze tuin zijn landelijk karakter.

landelijke tuinen met vijver

 

Met een tuinmuurtje kies je voor een charmant tuinelement. De plaatsing van de stenen voor het tuinmuurtje op onderstaande foto is redelijk ongeorganiseerd, wat het landelijke karakter alleen maar verhoogt.

tuinmuur landelijke tuin

 

Een moestuin past natuurlijk erg goed bij landelijke tuinen. Het kweken van eigen groenten en fruit is een leuke activiteit en een landelijke moestuin is zeker een meerwaarde voor het buitenleven. Zo kan je zeker genieten van je landelijke tuin!

landelijke moestuin

5/5 - (2 votes)
 
Tuin aanleggen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Nog geen reacties
5/5 - (2 votes)
Lees ook
siertuinen
Siertuinen: tips en inspiratie
strakke voortuin
Voortuin: trends en inspiratie
strak terras voorbeeld
Moderne tuinen: fotospecial
kleine tuin aanleggen
Kleine tuin aanleggen: werkwijze, prijs en inspiratie
tuin aanleggen weinig onderhoud
10 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin
inrichting tuin inspiratie
10 tips voor een aangename tuininrichting
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen