Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Tuinplannen? Wij helpen jou.

Gas terrasverwarmer

In de zomer wil je waarschijnlijk zo veel mogelijk gebruik maken van je terras, ook als de temperaturen ’s avonds wat lager zijn. Door gebruik te maken van een gas terrasverwarmer blijft het aangenaam warm op je terras en kan je lekker lang buiten blijven zitten. Hier kom je te weten welke types gasverwarmers er bestaan, wat hun voor- en nadelen zijn en hoeveel ze kosten.

Een gas terrasverwarmer kopen? 

Ga naar de webshop

 

 

Soorten gas terrasverwarmers

patioheater Patioheaters

Patioheaters zijn erg populair en in allerlei formaten en uitvoeringen te koop. Het zijn veilige apparaten die stabiel staan, mede door het gewicht van de gasfles. Ze zijn voorzien van allerlei veiligheidsmaatregelen zoals een omvalbeveiliging waardoor de vlam automatisch gedoofd wordt, mocht de heater onverwacht toch omver gestoten worden. Het spreekt voor zich dat je deze apparaten alleen buiten mag gebruiken. Ze verbruiken immers zuurstof en de verbrandingsproducten moeten goed afgevoerd kunnen worden. Patioheaters branden schoon, geven geen rook en je ruikt ze dus ook niet.

 

gas flameheater Flame heater

Flame heaters zijn stijlvolle, op gas gestookte terrasverwarmers met een sfeervol vlambeeld. Ze zijn piramidevormig of rond van vorm en zorgen naast veel warmte ook voor het nodige licht. Je dient er wel rekening mee te houden dat flame heaters gevoeliger zijn voor winderige omstandigheden dan standaard patio heaters. Ook geven ze in de regel wat minder warmte dan een standaard heater.

 

 

 

lounge heater
Eurom

Lounge heater

Lounge heaters zijn lage patioheaters die speciaal geschikt zijn als verwarming bij een lounge gedeelte. Ze geven veel warmte op zithoogte. Dit is aangenaam op koude dagen wanneer je bijvoorbeeld met een drankje op het terras staat. Je handen en lichaam worden dan aangenaam verwarmd zodat het zelfs op zeer koude dagen prettig is om op het terras te verblijven. Een ander voordeel van een lounge heater is dat hij niet al te hoog is (gemiddeld 1.30 m) en dat je hem dus makkelijk onder een wat lager afdak kan plaatsen.

 

 

aardgas heater Terrasverwarmer op aardgas

Indien je een terras hebt met een overkapping en beschikt over voldoende vrije ruimte aan de gevel, dan kan je overwegen om een terrasverwarmer op aardgas aan te schaffen. Deze gas heaters gaan uiterst efficiënt om met energie en het rendement dat je ermee kan behalen ligt in de regel hoger dan bij elektrische verwarming. Aardgas is tevens goedkoper dan elektriciteit en dat kan een belangrijk argument zijn indien je de verwarming veelvuldig gaat gebruiken. Dit type heater dient in verband met de veiligheid wel door een erkende expert geïnstalleerd te worden.

 

 

Vergelijk de verschillende modellen en hun prijzen online!
✓ Klik hier om je model te kiezen in de webshop!

 

 

Voordelen van een staande gas terrasverwarmer

  • Gemakkelijk te verplaatsen. Dit is handig als er bezoek is en er met tafels of stoelen moet geschoven worden. In de winter kan je het apparaat dus ook makkelijk binnen wegzetten.
  • Je hebt geen elektriciteitsaansluiting nodig.
  • Gas is goedkoper dan elektriciteit (geldt voornamelijk voor heaters op aardgas).
  • Aangezien de meeste gas heaters vrijstaand zijn, hoef je niet te beschikken over een dragende constructie (afdak, gevel).
  • Flame heaters zijn sfeervol omdat de vlam goed zichtbaar is.

 

Nadelen van een gas terrasverwarmer

  • Bij de losstaande patioheaters zul je de gasflessen af en toe moeten vervangen. Hoewel je erg lang doet met een gasfles, is dat toch een nadeel ten opzichte van een elektrische terrasverwarmer. Bij gas terrasverwarmers die op aardgas zijn aangesloten heb je hier vanzelfsprekend geen last van.
  • Windgevoeligheid. Bij een gas heater gaat er over het algemeen meer warmte verloren in winderige omstandigheden dan bij een goede kwaliteit infrarood heater met korte golf lampen.

 

 

gas terrasverwarmer Hoe werkt een gas terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer op gas kan je kopen als staand model, de zogenaamde patio heater (ook te verkrijgen als parasol heater of tafelheater) of als hangend model. De staande modellen beschikken over een losse gasfles (propaan) die je zelf periodiek moet verwisselen. Je kan de gasflessen laten bijvullen in de winkel. De hangende modellen kunnen zowel aangesloten worden op aardgas als op propaan. Deze hangende modellen zie je wel eens terug bij horecagelegenheden. Ze hangen dan meestal aan de gevel van een gebouw onder een overdekt terras.

 

 

Hoe lang gaat een gasfles mee?

Dat hangt van de grootte van de gasfles af en de manier waarop je het apparaat gebruikt. Gemiddeld doe je 45 uur met een propaan gasfles van 10.5 Kg en een heater van 3kW. Aangezien de druk in de fles tijdens het gebruik lager wordt, zal het debiet wat gaan afnemen. Dit houdt in dat de brander niet gedurende de totale 45 uur altijd 3kW aan energie kan produceren. Wanneer de gasfles bijna leeg is zal de heater dus iets minder vermogen hebben.

 

Propaan of butaan voor een gas terrasverwarmer ?

In principe is ieder toestel dat je koopt zowel geschikt voor propaan als butaan, maar wel met aanpassing van de drukregelaar. De meeste gas terrasverwarmers zijn direct geschikt voor gebruik in combinatie met propaan (gasflessen van 10.5 kg.) Voor gebruik en opslag buiten gebruik je best propaan omdat je deze gasflessen zelfs bij vrieskou kan opslaan en gebruiken. Butaan verdampt pas vanaf -0.5°C en als het buiten kouder is dan deze temperatuur, dan heb je niets aan butaan omdat het gas dan niet zal ontbranden. Je kan dus best propaangas gebruiken. Propaan verbrandt tevens op een schonere manier dan butaan of LPG en is minder belastend voor het milieu.

 

 

Prijs gas terrasverwarmer

Prijzen van terrasverwarmers op propaan lopen uiteen van 150 tot 500 euro. Gemiddeld betaal je voor een patioheater 225 euro. Flameheaters zijn, afhankelijk van de uitvoering, meestal iets duurder omdat er meer aandacht is besteed aan de esthetische aspecten. Gas terrasverwarmers op aardgas zijn verkrijgbaar vanaf 250 euro (eenvoudig basismodel). De wat duurdere aardgasmodellen met hoog rendement kosten meer en de prijs kan oplopen tot 1600 euro voor een professioneel model met een vermogen van 11650 Watt.

Neem snel een kijkje in de webshop, vergelijk de modellen en de prijzen en bestel eenvoudig online!

Bekijk het aanbod in de webshop

 

patioheater gas

 

Beoordeel dit artikel
Nog geen reacties
Beoordeel dit artikel
Lees ook
infrarood verwarming terras
Infrarood terrasverwarming
elektrische terrasverwarming donker
Elektrische terrasverwarming
soorten terrasverwarming
Terrasverwarmer: keuzemogelijkheden & voor- en nadelen
tuin-laten-betegelen
Tuin betegelen: soorten tegels, plaatsing, ...
kantopsluiting hout
Tuin heraanleggen: opties & prijzen
tuin nieuwbouw
Tuin ophogen: stappenplan + kosten
wilde tuin aanleggen
Goedkoop tuin aanleggen
kantopsluiting hout
Kantopsluiting